In het Mithran blog wil ik jullie iets vertellen over de yoga en mijn yoga avonturen. Ik ben in 1974 geboren te Colombia en geadopteerd als baby van een paar dagen oud. Als kind was ik me al jong bewust dat ik anders was. Vooral het gevoel van heel speciaal zijn, omdat ik twee moeders en twee vaders had. Uren kon ik fantaseren over een grote Colombiaanse familie, broertjes, zusjes en hoe het zou zijn om weer bij hen te wonen. Maar er was ook angst, boosheid en veel verwarring. Alsof ik nergens meer thuis hoorde.

Mijn Nederlandse ouders maakte ik het leven zuur met woede aanvallen en testen of ze echt van mij hielden. Het geduld en de onvoorwaardelijke liefde van mijn ouders hebben er toe geleid dat ik me nu volledig verbonden voel en zielsveel van ze houdt. De energetische, spirituele connectie met mijn biologische moeder is er altijd geweest.

Als gevoelig en creatief kind creëerde ik al heel jong mijn eigen wereld. Hier voelde ik me veilig en kon ik stralen. Tekenen, het liefst in leesboeken, toneel en dromen over beroemd worden. Ik vertelde zelf verzonnen sprookjes aan de kinderen in de klas. De ene dag was ik sultan, Chinees of paard, alles was mogelijk. Onze mooie elfentuin in Diever fungeerde als het theater waar we volledig opgingen in een andere tijd. Later werd me duidelijk dat dit ook de sterke herinneringen waren aan mijn vorige levens.

Het bijzondere is dat mijn Nederlandse moeder intuïtief altijd heeft aangevoeld wat ik nodig had. Zij is mijn guru. Zo stond ik als zeven jarige bij een touch voor health therapeut en kreeg ik bloemextracten om mijn boosheid te temperen. Later volgden nog vele andere therapie vormen. Er was altijd de ruimte om over mijn gevoel te praten. Een groot deel van mijn leven heeft bestaan uit het verwerken van mijn geadopteerd zijn. Het heeft mijn leven ook verdieping gegeven en geleid tot dit mooie pad en wie ik nu ben.

er-was-eens