Daar lig je dan, op een houten ijskoude vloer in een schuur, ergens in de buurt van Utrecht. Heb je nu je zin? Altijd op zoek en in godsnaam wat doe ik mezelf aan?? Gelukkig was het dit keer geen duur vliegticket, maar een retourtje met de ford K en betaalde ik slechts 100 Euro om 6 uur kou te mogen lijden! Om me heen hoor ik mensen heftig ademen en ze gaan duidelijk op reis, hebben hun totem dier ontmoet en waar voor hun geld! Ik, ik heb het alleen koud en wil het liefst zo snel mogelijk naar huis. Nog 5 uur te gaan!

We moeten 1 worden met de aarde, de donkere stevige aarde in. Wil ik die aarde in? Alles voelt zo stoffig, zwaar en donker. Nee, vandaag is niet mijn dag! De mensen die om mij heen liggen voelen ook heel anders, terracotta-achtig, veel aardser. Oh wat een oordelen, ik lig duidelijk niet op mijn plek. Mijn eerste sjamanistische ritueel, het is zo anders dan mijn visioenen of hetgeen ik in mijn bloed voel stromen. Tja, van al deze mensen ben ik toch de enige “echte indiaan”, zelfs geboren in Colombia. Of blijk ik nu een verdwaalde yogi? En ben ik daarom in Europa opgegroeid?Een reïncarnatie identiteitscrisis …??

De mensen vertellen over hun totem dier en de ervaringen die ze zo juist beleefd hadden. Ik hield maar mijn mond, ik voelde niets, helaas. Een mooie les die mij wederom terug bracht naar het pad dat ik al volgde. Namelijk de yoga van Ganga, niet in India of in deze schuur maar heel dichtbij, slechts zeven minuten fietsen! En zelfs bij haar vind ik het niet, alles is in mij en waarom toch die onrust?

Onze mind verzint voor iedere keuze een prachtig scenario waarin alles lijkt te kloppen, die je ook nog eens eindeloos kunt bijsturen. Filmster, dieren redder van het jaar of super indiaan, wow, hoe creatief is onze geest. Het liefste ben ik “Prins”, zo heb ik me altijd gevoeld en dat is mijn kracht. Geen kasteel of onderdanen. Rijkdom vanuit gewoon zijn en vooral niets moeten. Vertrouwen dat er voor me wordt gezorgd. Leren luisteren naar die innerlijke stem, die vast veel plezier beleefd aan mijn koppigheid! Stilte, het is toch de stilte!

Praktisch gezien, nog 1,5 jaar en dan heb ik mijn yoga diploma. ‘Kom op Aico’, je kunt het!! Benieuwd wat mijn volgende avontuur zal zijn??

extra-blog-goud