Daar vloog ik dan boven zandvlakten of iets dat leek op een Indiaanse beschaving. Bizar genoeg lag ik ook op hetzelfde moment in mijn bed, in Amsterdam Oost. Mijn vleugels zweefden in de wind en ik voelde me krachtig en vrij en ik kon alles zien. Ook was ik de medicijnman die vanaf de grond omhoog keek, naar de vogel die wij beiden waren, alles 1. Nee, het was ook geen hallucinerende trip omdat ik me te buiten was gegaan aan een zakje katjes drop, mijn drugs. Het was een hele heldere boodschap; Vlieg uit en ga je eigen weg!

Vaak voor het slapen gaan is er een moment dat ik denk, in godsnaam waarom lig ik in bed? Dan begint het malen; Leid ik aan slapeloosheid?? Ontspan, draai ik me nog eens om en zucht. Ik adem diep en opeens is er heel veel energie en rust. Alsof ik een andere wereld binnen tril, eerst zie ik de contouren van een landschap en vervolgens vlieg ik er rond. Het voelt alsof ik word gestuurd door mijn Indiaanse biologische moeder en voorouders. Back to the roots, het brengt zoveel liefde en kracht.

Ik herinner me ook heldere dromen, toen sliep ik dus echt! Mijn zusje Iefke die als een serene wijze witte uil op een tak zat en naar me toe vloog. Wist als kleuter al dat zij als licht naar onze familie gestuurd zou worden, omdat zij mij liefde kwam brengen. Een engel speciaal voor mij, met spierwitte haren, onze Iefje. Sorry Pap, Mam, Tes ,Tobi ( haar man). Gelukkig weet ik nu dat we allemaal licht zijn en onze energieën willen verbinden.

Zo waren er ook de filmpjes die letterlijk in mijn kamer in de lucht werden geprojecteerd net als van een oude 8mm film. Weer de Indianen met vlechten, veren en wilde paarden. Mijn ogen wijd open en wakker, geboeid door hetgeen in mijn kamer zweeft, verschillende dimensies in 1. Mijn wijze kat Milly, spinnend naast me in bed. Ik moet of wil iets met het sjamanisme. Er is meer dan de yoga en hetgeen ik leer van Ganga. Ik ontdekte ook dat het zeker voor mij een grote strijd was, me los te maken van mijn oude yogaschool en docente. Zeker geen volger, maar ook ik wil mensen niet teleurstellen of daar komt die, in de steek laten! Zo besluit ik na deze inzichten mijn eigen weg te gaan en ben ik uiteindelijk eerst naar Rishikesh gevlogen, per vliegtuig!

In Rishikesh vond ik de Guru in mezelf en keerde ik na 2 weken terug in plaats van de geplande 5 maanden. Mijn nieuwsgierigheid bracht me vervolgens bij een Siberisch sjamane in Tilburg, waar ik 1 van de mooiste visioenen uit mijn hele leven kreeg. Ik zat huilend op een poefje nog bijkomend van haar behandeling, in de reiki cursus die ik aansluitend bij haar volgde. Was het niet te veel in 1 keer?? Ze draaide een trance achtige chant en binnen de kortste keren stonden er grote trotse indianen met ‘mijn gezicht’ om me heen. Geen klein zigeuner meisje, huilend op een steen. Maar een klein indianen prinsje verdwaald in Tilburg, huilend op een poef bekleed met skai. Ik transformeerde van bang prinsje naar indianen koning met gouden tooi, blauwe cape en zoveel dansende mensen. Ik trilde in mijn kracht werd 1 met de zon en kon alles zien en zo was er nog veel meer. De Siberisch sjamane, Elmira keek met een ieder van ons mee en kon mijn visioenen beamen en aanvullen en het was prachtig.

Graag bewaar ik ook nog het een en ander voor mezelf en dienen deze ervaringen niet om mezelf een veer in mijn kont te steken! Wellicht herken je iets? Ik ben niet specialer dan jij. En ik als kind maar denken dat ik heel speciaal was, het mooie is we voelen dat allemaal.

Of ben ik misschien toch een rare vogel?

blog-new-rare-vogel