Recencies

RECENSIES

ONDERZOEKEN IN EEN VEILIGE OMGEVING!
In mijn zoektocht nu ruim 3 jaar geleden naar een nieuwe yogaschool, vond ik dit pareltje in de Indische buurt. Aico is een engel voor zijn leerlingen en soms een strenge engel voor zichzelf:-)…. In een kleine warme groep is het elke keer opnieuw fijn er te zijn! Aico is vol aandacht, warmte en liefde voor zijn leerlingen. Hij maakt van zijn lessen een beleving waarin je je veilig voelt, je zelf te zijn en op zoek te gaan naar je eigen weg, je  grenzen en je mogelijkheden. Hij begeleidt je met aandacht, hij legt gedegen uit en weet wat hij zegt en doet. Onderling is er respect voor wie je bent. Je voelt en ervaart ; het maakt niet uit hoe lenig je bent, of hoe goed je een oefening moet doen…het is allemaal goed. Ik heb geleerd  er te mogen zijn …tis goed! Is het vandaag iets minder dan is dat ook goed!
Ik ben zo dankbaar dat ik hem heb gevonden. Hij is een engel, die zelf ook in transformatie is en ons elke keer weer opnieuw uitnodigt om onze eigen transformatie te volgen en aan te gaan. Prachtige muziek, een duidelijke rustige stem, goed voorbereide lessen, geven je het gevoel van vertrouwen, zekerheid en durf! Ik ga na elke les weer naar huis met meer ruimte rust en balans. DANK Dank dank …Aico!
Liefs Orell

BIJ AICO,
Veiligheid, vertrouwen en warmte maken dat je de rust in jezelf vindt. Aico geeft liefdevolle aandacht, corrigeert op zachte, vriendelijke wijze waar nodig en laat iedereen in zijn waarde. Op deze plek mag je zijn wie je bent, loslaten wat je kwijt wil en meenemen wat je nodig hebt.
Dank daarvoor, liefs Mirjam

EEN YOGA-SESSIE BIJ AICO VOELT ALS EEN WARME DEKEN.
Omgeven door de rustgevende witte ruimte, bloemen en ontspannende aroma’s kun je afstand nemen van de buitenwereld, je kleine zorgen van die dag en zelfs van eventuele grotere problemen. Te midden van groepjes van maximaal vijf cursisten is de vertrouwdheid al snel groot. Of je nu de behoefte voelt om te lachen, te huilen of eens flink te zuchten, het is allemaal goed. Ik zou niet meer zonder dit wekelijkse genot willen. Het enige dat nog ontbreekt is een sfeervol shuttlebusje om je na afloop in totale ontspannenheid thuis te brengen…
Groetje! Marie-Pierre

YOGA BETEKENT VOOR MIJ TOT RUST KOMEN IN MEZELF EN TE LEREN VERTROUWEN OP MIJN EIGEN KRACHT.
Zo voelt voor mij de yoga bij Aico. De sfeer in zijn witte warm gestookte woonkamer is geborgen en intiem. Een kopje thee. Even kletsen. Hoe gaat het met je? Ik voelde me al meteen bij de eerste les op mijn gemak. Meer dan zes wollen yogamatten passen niet in zijn ruimte. Dus we zijn altijd met een klein clubje. Het meest bijzondere vind ik Aico’s persoonlijke zorg voor iedereen. Ieder mens is anders. Ieder lichaam is anders, maar met zijn yoga-oefeningen en begeleiding weet hij met elke gekneusde rib, liefdesverdriet, muisarm, slapeloosheid, kromme rug en werkdip rekening te houden. Hij zorgt voor iedereen op een liefdevolle en zorgvuldige manier en is betrokken bij iedereen. Hij stimuleert, maar dwingt niet. Want uiteindelijk kun je alleen zelf je eigen grenzen verleggen!
Katja Kreukels (39), journalist

AL EEN AANTAL JAREN DEED IK AAN YOGA, VERSCHILLENDE SOORTEN BIJ VERSCHILLENDE SCHOLEN.
Het was wel fijn maar ik kwam er toch niet echt tot rust of echt in contact met mijn lijf. Ik deed de houdingen zoals ze hoorden, vaak in snel tempo en met soms, een militaristische docent die volgens mij zelf ook niet echt ontspannen was. Op mijn ademhaling lette ik nauwelijks. Of dit nou de bedoeling van yoga was? Toen kwam ik bij de yogastudio van Aico terecht. Dat voelde gelijk heel anders, precies wat ik nodig had. Een fijne witte, warme ruimte waar rust en zachtheid heerst. De eerste boodschap is gelijk: hou je eigen grenzen aan. En dat maakt de yoga zo anders dan veel andere soorten. Je doet echt wat bij jouw lichaam past, met veel aandacht van de docent. Ik ben veel beter mijn eigen lijf gaan voelen en de energie die erin stroomt. Ik ging vaak vermoeid of leeg de les in en kwam er dan weer energieker en opgewekter uit. De yoga heeft mijn lijf zoveel soepeler gemaakt en blokkades opgeheven, mijn wekelijkse les kan ik nu niet meer missen.
Fleur, (32) programmamaker

LIEVE AIC,
Ik zou graag jouw respect voor je medemens willen roemen. De diepgaande interesse die je toont voor elk van ons. De intimiteit die ontstaat door de grootte van de groep waardoor een ieder zich kwetsbaar kan opstellen en daardoor gelijk is aan elkander.
dikke zoen Alexandra (50), kunstenares

DE YOGALESSEN VAN AICO ZIJN VOOR MIJ ALTIJD EEN BELANGRIJK “TOT-MEZELF-KOM-MOMENT” IN MIJN WEEK GEWEEST.
Ik heb de lessen als bijzonder, intiem, gevarieerd en plezierig ervaren, mede dankzij de kleinschaligheid (3-5 mensen) ervan en de sfeer van de ruimte waarin de lessen gegeven worden Hij voelt goed aan wat de groep nodig heeft, speelt daarop in en heeft me geholpen dichter bij mezelf te komen. Aico is een geweldige docent met veel rust en geduld. Hij is zachtaardig, open en hij integreert als persoon kwetsbaarheid met kracht. Door een verhuizing naar het zuiden van het land heb ik helaas afscheid moeten nemen. Ik heb hier helaas nog niet de vervanging gevonden dat zich kan meten met het niveau van de lessen van Aico.
Warme groet, Kim (36), bankier

TOEN IK BIJ AICO LESSEN KWAM VOLGEN, HAD IK GEEN ERVARING MET YOGA EN GEEN INTERESSE IN ZWEVERIG GEDOE.
Maar van Aico’s lessen werd ik rustig en ontspannen en had ik het gevoel dat, dat niet uitmaakte. Doordat hij lessen geeft in kleine groepjes kan hij iedereen voldoende aandacht geven en kijken naar persoonlijke behoeftes. Aico is bovendien een ontzettend lieve man waar ik mij snel op mijn gemak voelde. Yoga bij Aico is iets unieks en ontzettend waardevol voor iedereen die rust en ontspanning zoekt.
Ewout (31), industrieel ontwerper

DE YOGALESSEN VAN AICO ZIJN ONTZETTEND PRETTIG.
Fantastische manier om te ontspannen, bij te komen of juist energie te geven. Ook voor rationele, kritische mensen zoals ik. Aico is een goede docent die iedereen veel aandacht geeft. Als dat nodig is past hij zijn lessen ter plekke aan, zodat iedereen er het maximale uithaalt. Ook zijn massages zijn fenomenaal.
Liefs Linda (43), consultant

YOGA GAAT OM VERBINDING
Yoga gaat om verbinding, althans voor mij. Verbinding met een plek, de mensen om je heen, de manier van yoga beoefening en binnen die context: de verbinding met jezelf. Yoga bij Aico is meer dan de les alleen. Door Aico zijn persoonlijkheid, de rustige omgeving en muziek, het persoonlijke contact met medeleerlingen, is het eerder een yoga-ervaring. Rust is de rode draad, rust in zijn stem, rust in jezelf zoeken bij het staan in een “onmogelijke” houding. Het geeft een ankerpunt in mijn drukke week.
Joost (32), consultant

ELKE KEER ALS IK NAAR DE YOGA LES GA, BEN IK BENIEUWD WAT WE DEZE KEER ZULLEN DOEN.
Aico biedt elke les weer nieuwe mogelijkheden aan, waardoor iedere les weer anders is. Hij begeleidt de lessen zowel met woorden als met aanwijzingen en zorgt ervoor dat je de oefeningen heel precies uitvoert, waardoor het effect optimaal is. Je hebt les in kleine groepjes en krijgt veel aandacht, dus ook veel correctie en hulp om de yogahoudingen heel precies uit te voeren. Er is ruimte voor humor naast het serieus beoefenen van de yogahoudingen. Ook je stem krijgt yogales door het zingen van mantra’s, een mooie aanvulling. Al met al is het een les in het hier en nu door de stem van Aico, de muziek en de intensiteit waarmee de oefeningen gedaan worden.
Agnes (58), hypnotherapeut

DE RUIMTE ERVAAR IK ALS ERG PRETTIG.
Direct bij de eerste keer dat ik binnenkwam voelde het goed. Combinatie van sfeervol, licht, schoon (wit) en warm (;-) en de schapenwollen matjes. Na diverse yogalessen her en der gevolgd te hebben, kan ik stellen en weet ik zeker hoe ongelooflijk belangrijk jouw ondersteuning in de vorm van correcties ,(met aandacht, energie) is! Je weet/ voelt/ kan zien, on the spot! Waar blokkades liggen, waar een spiertje, knobbeltje of wat dan ook zit, en weet dat middels correcties of energie/aandacht/hand opleggen, iemand zelf perfect te laten voelen, ervaren. Dat heb ik nergens anders zo meegemaakt. Persoonlijk denk ik dat dit de allergrootste kracht en toegevoegde waarde is van jouw lessen. Het feit dat het zeer kleine groepjes zijn, en jouw kunde en toewijding maakt dit mogelijk. Alles bij elkaar maakt dat de sfeer altijd goed is in de groep, ook al wisselen die van samenstelling. Iedereen is welkom en voelt zich op zijn/haar gemak. Wat ik aan jou als mens en yogaleraar heel erg prettig vind is dat je enerzijds heel serieus bent wat betreft de yoga, en heel spiritueel. Wat het laatste betreft, jou ‘niets te gek is’, maar je nooit dogmatisch wordt! Mensen in hun waarde laat, ruimte geeft, niets opdringt, grenzen respecteert (aanmoedigt om op eigen grens te letten) Waar nodig, soms juist met fluwelen handschoen, je juist net je eigen grens helpt opzoeken. Als ik vragen heb neem je die altijd serieus en komt er daarna per mail op terug, met woorden, tips etc. Voor mij is de yoga een absoluut rustpunt in de hectiek van het dagelijks bestaan. Ik vind het fijn en belangrijk dat er ruim de tijd wordt genomen om in een bepaalde houding te komen, en even te blijven, zodat je in de rust en ontspanning komt, en ervaart dat je van daaruit verder/dieper in de oefening komt, in de rust zakt. Inderdaad, laag voor laag. Ik ben me door de yoga veel bewuster van mijn (lichaams) houding. Het confronteert je met eigen grenzen en emoties. Soms fijn, soms minder, maar altijd leerzaam. En het mag er zijn, er is ruimte voor. Ik leer door de yoga, in combinatie met jouw correcties, aanwijzingen (waar een ‘blokkade’ zit) en je toelichtingen over o.m. chakra’s veel meer over mezelf. Tot slot: met mijn achtergrond van psychologie, hulpverlening, therapie, ben ik vrij analytisch ingesteld. Ik was altijd erg goed in dingen die ik bij mezelf tegen kwam te verklaren, goed in duiden, praten… Maar dat is toch ergens ‘extern”. Door de yoga heb ik geleerd en leer ik veel meer te voelen, te zijn, naar binnen te keren, zachtheid te ervaren. Ik zit dan ook geregeld na een yoga les niet alleen qua houding veel rechter op mijn fietsje, en lekkerder in mijn lijf, maar ook met een glimlach op mijn gezicht. Ervaar dat ik dan ook werkelijk meer “open” en liefdevoller de buitenwereld tegemoet treed. (klinkt als verkoop praatje maar is echt waar:-)).
Ik committeer niet snel aan een clubje of wat dan ook, maar de lessen zijn wat mij betreft ‘heilig”: vind het echt elke week weer een cadeautje aan mijzelf! Niet te vergeten de massages die je ons af en toe spontaan cadeau doet!!! Heel erg fijn en bijzonder!!!
Dus dank Aico voor deze wekelijkse cadeautjes!!!!
met liefs, Patrice

VIA GOOGLE BEN IK 2 JAAR GELEDEN BIJ MITHRAN YOGA TERECHT GEKOMEN.
Vanaf de eerste les heb ik mij ontzettend welkom gevoeld. De kleine groepen zorgen voor veel persoonlijk contact en ruimte voor vragen, tips en aanwijzingen. Op een fijne manier is Aico Dinkla in staat om bij iedereen het beste uit zichzelf te halen. Vaak wordt de les afgesloten met een ontspanningsoefening en na de les is er altijd tijd voor een praatje vaak met een thee. Soms krijgen we aan het einde van de les een korte massage, heerlijk! Het is wel duidelijk: iedereen loopt ontspannen naar buiten. Yoga geeft mij rust en zorgt voor fitte en flexibele spieren. Aico is als leraar ontzettend betrokken bij zijn leerlingen en is in staat iedereen gewaardeerd te laten voelen binnen”
Groetjes Jolanda (27), consultant

‘AICO FOR PRESIDENT’
Dat dan misschien niet, maar hij is wel mijn favoriete yogaleraar! Aico heeft me een aantal jaar geleden met yoga laten kennis maken en daar ben ik hem dankbaar voor. De eerste keer vroeg ik me af wat ik aan het doen was als we ons in een duif, kameel of omgekeerde hond moesten wurmen. Maar door mijn ervaringen tijdens al deze oefeningen maakte het me niet meer uit wat ik deed, het deed namelijk wat met me. Tranen op onverwachte momenten, niet van verdriet, niet van blijheid. Suizen in mijn oren alsof er ineens een waterval in mijn hoofd was ontstaan. Dat deed me beseffen dat er meer is dan ik dacht controle over te hebben. Ik ontdekte wat voor invloed de geest op het lichaam kan hebben. En naast dat alles gaf de yoga van Aico me rust. Een bijna serene rust in mezelf. Heerlijk licht trippelde ik na iedere les weer naar boven (Aico was mijn onderbuurman) om vervolgens nog even lekker vredig na te genieten. Inmiddels ben ik verhuisd waardoor ik helaas op zoek moest naar andere yogaleraren. Heb er inmiddels twee gehad, maar heb nooit meer dat gevoel kunnen bereiken wat ik in de lessen van Aico voelde. Aico is erg goed in zijn vak en dat gecombineerd met zijn zachte, gulle karakter maakt dat ik zijn yogalessen aan iedereen kan aanbevelen!
Fijne avond, Suus

YOGA IS VOOR MIJ, MEZELF HERVINDEN/ DICHTBIJ MEZELF BLIJVEN – ÉCHTE LIEFDE!
Naast de drukte van deze tijd en mijn werk als stewardess, is dit precies wat ik nodig had, om zoveel mogelijk in balans te blijven. Net voordat ik bij jou kwam was ik zo zoekende, vage lichamelijke klachten. Mijn hele lijf voelt zoveel beter sinds ik yoga doe. Ik ben me zoveel bewuster van mijn houding en ademhaling. Sinds ik bij jou op les ben, pas ik yoga toe op veel momenten, in het dagelijks leven. Ik doe eigenlijk nooit oefeningen thuis. (daar heb ik toch les voor nodig). Maar tijdens het werk heb ik, o.a. door yoga geleerd, mijn momenten van rust te pakken en op mijn houding te letten. Ook tijdens het sporten (hardlopen gaat veel beter sinds yoga).
Ik vind het zo bijzonder! Na iedere les weer, ga ik met een ontzettend voldaan gevoel en helemaal warm en relaxed lijf naar huis. Ik voel me erg op mijn gemak bij jou en de mensen die bij jou op les komen. Zo’n kleine groep en intieme plek spreekt me erg aan. Het gaat ook echt om yoga en daarvoor komen deze mensen bij jou en dat vind ik zo mooi! Wat ik verder zo bijzonder vind is dat je nooit het gevoel hebt met tijd bezig te zijn tijdens de les. Ik heb nog nooit het gevoel gehad, dat er niet voldoende aandacht en tijd wordt besteed aan een oefening. Dat vind ik superknap hoe je dat doet! De persoonlijke aandacht en aanwijzingen/ hulp bij de oefeningen, zie ik als een enorme luxe. Ik slaap beter, ik eet beter, ik voel me beter, energieker, blijer! Slechte gewoonten zijn minder sinds yoga. Ik zag mezelf lange tijd (en zo leefde ik ook) categorie ‘zorgeloze levensgenieter’! Nog steeds is dat een beetje kwijt en anders geworden door een aantal dingen die ik heb meegemaakt. Op een bepaald moment ben ik flink onderuit getrokken voor mijn gevoel en was ik een tijd lang emotioneel heel onstabiel. Dit gaf me een zeer onzeker en wankel gevoel. Ik heb het gevoel dat ik door het diepste dal heen ben nu. Mede yoga helpt mij weer het vertrouwen terug in mijzelf te krijgen en het leven met alle mooie en minder mooie kanten te leven/ erop te vertrouwen! En ik word gewoon ook ouder en mijn behoeften veranderen. Ik raad iedere 35-plusser aan om yoga te gaan doen. En waarschijnlijk hoe eerder hoe beter!!Misschien moeten we het verplicht stellen in Nederland! Een politieke partij van de Yoga?! Goed, één en al enthousiasme van mijn kant over YOGA!!! En jij weet het prachtig over te brengen! Je bent niet ijdel, je hebt de oprechte zorg voor je leerlingen.
Kim (35), stewardess

YOGA BETEKENT VOOR MIJ STILTE EN BALANS VINDEN.
Wat ik zo fijn vond aan de yoga lessen van Aico is, dat je begint met een aantal minuten zitten, in stilte. Je focust je op je ademhaling en kan rustig overgaan van het haastige leven naar de rust van het moment. Daarna ga je langzaam verder aan de hand van verschillende houdingen, die voor mij, allen gebaseerd zijn op het vinden van balans in je lichaam en het voelen van energie. Soms merkte je letterlijk je bloed sneller stromen of kreeg je het warmer! Het bijzondere van de lessen van Aico, is dat hij de tijd neemt om je een oefening goed uit te leggen. Daarnaast is er ook voldoende tijd om je de oefening eigen te maken. Je werkt echt aan je lichaam en geest en merkt ook al na een paar lessen, dat je steeds leniger wordt en meer uithoudingsvermogen krijgt om een oefening uit te voeren. Ik merk dat ik steeds beter kan ontspannen en dit overdag ook toepas. Het loslaten van mijn gedachten lukt ook steeds beter! Iedere keer wanneer ik thuis kom van de yoga, slaap ik als een roos! De houdingen die invloed hebben op het “ keel chakra” vind ik moeilijk. Dat is volgens mij het element “loslaten/ angst” en dan voelde ik mij vaker gespannen en stijf. Door de houdingen word je je hiervan bewust en dit geeft mooie inzichten.
Liefs Linda, mode- ontwerp

IK HEB DE YOGA LESSEN BIJ AICO ALTIJD ALS HEEL FIJN EN ONTSPANNEND ERVAREN.
De yoga wordt onder professionele begeleiding aan kleine groepen geven in een heel huiselijke en intieme setting. Je wordt snel op je gemak gesteld en kan daardoor de hatha yoga beter op je laten inwerken. Ik vind het dan ook heel erg jammer dat ik wegens mijn verhuizing niet meer kan komen. Aico: wanneer verhuis je naar Londen?
Lfs Femke (34), parlementariër

AICO HEEFT EEN RUSTGEVENDE EN VEILIGE OMGEVING GECREËERD.
Waar je jezelf kunt zijn en op je eigen tempo en niveau yoga kunt beoefenen. De yoga les bij Aico op maandagavond was een rustpunt, in een vaak drukke werkweek. Een moment om even stil te staan in een snelle wereld en in plaats van na te denken, alleen maar te voelen. Gelukkig is er bij Aico ook altijd ruimte om te lachen met elkaar.
Eline

LIEVE YOGA STUDENTEN,
Ik heb Aico ontdekt via het internet en dat voelde goed voor mij. Ik heb mij vervolgens aangemeld en ik was zeer welkom. Ik kwam bij hem aan in Amsterdam Oost en het bleek op de tweede verdieping te zijn, in een dood gewone portiek woning. Eenmaal boven gekomen zag ik een aangename ruimte. Je kan er met een man of vijf aan de les deelnemen en de lessen zijn uitstekend. Hij doet het voor terwijl wij volgen. Je hebt heel veel houdingen met yoga, en volgens mij heb ik er heel wat gehad. De sfeer in de kamer was ook uitstekend en hij heeft er ook nog mantra muziek bij. Na de les was ik meestal aardig opgerekt en dan had Aico altijd nog een kopje thee. Ik vind de lessen niet duur.
Emiel (50), fietsen graveur