Er is nog 1 plek, meant to be. Op naar een nieuw avontuur, de introductie avond.

Als een ontdekkingsreiziger loop ik richting de Jordaan, waar ik de komende maanden zal beginnen aan een nieuwe yoga opleiding. Het liefst zou ik nu verdwalen of op een onverklaarbare wijze van de aarde verdwijnen. De innerlijke dialoog in mijn hoofd lijkt een explosie van beelden en gedachten en tegelijk prijs ik mij rijk met deze creatieve geest. Deze stap, deze verbinding voor het komende half jaar is mijn grootste uitdaging. Uit mijn comfort zone en mezelf ontwikkelen als docent en mens. De wereld in, aarden. Overgave aan het moment en ik besluit ervoor te gaan.

Sesam open u en zo wandel ik enigszins gespannen de wereld van de Nieuwe Yogaschool binnen. Ik heb er al zoveel over gehoord en daar zit ik dan, naast een hele lieve kat. Heb ik jaren onder een steen geleefd? Yoga is heel populair en het is een komen en gaan van mensen, een yoga mieren nest. De mensen lachen vriendelijk, lopen rond met matjes, flesjes water. Het voelt gek genoeg prettig, maar heeft ook iets van een hippe health club. Tja, daar zit ik dan met al mijn oordelen en grappig genoeg zou ik er zo tussen passen, of niet? Plots staat daar een lief en enigszins verdwaalde soortgenoot, ik besluit haar aan te spreken. Vriendschap op het eerste gezicht.

De kring…, stressen voor wat komen gaat. Johan spreekt helder en prachtig, zijn keel chakra staat wagenwijd open. Speelt hij nu toneel.? Wie is hij nu echt? Een voorstelronde met de vraag waar ons yoga pad ooit begon en wat het voor je betekent. Gebruik ik yoga als vlucht? Leef ik te veel in mijn eigen wereld en sluit ik alles buiten waar ik bang voor ben? Ik daag mezelf niet meer uit in de interactie met de ander, omdat ik lief wil zijn. Het is chaos in mijn hoofd. Juist nu zou ik yoga kunnen gebruiken. Help!!! Kom ik nog uit mijn woorden? Ik wil huilen, weg…., naar huis. Waarom doe ik mezelf dit aan? Nee, wordt rustig, je kunt het! Gelukkig kan ik heel rustig ademen. Ik verander van positie en keer terug in de kleermakerszit. Straks moet ik ook iets vertellen, maar hoe? Ja, ik ga het doen. Ik voelde mij altijd al verdwaald op de wereld. Ik vertel over yoga, mijn groepsfobie, adoptie. Van alles schiet door mijn hoofd. Less is more. Nee dat gaat mij nooit lukken. Yoga is stilte, maar daarmee doe ik mezelf tekort en ontspring ik de dans. Ik besluit mijn hand op te steken en gewoon te beginnen. Mijn naam is Aico. Ik vertel hoe ik mijn huis heb omgetoverd tot tot mini studio en op mijn yogamat leef. Mijn stem is kwetsbaar, alsof ik doorzichtig ben. Dit is mijn grootste kracht en hetgeen ik behoor te delen. Al die ogen en aandacht, doodeng. Ik voel me anders, heel anders en ergens ook niet. In de kring zie ik mooie gezichten, lieve mensen. Is iedereen lief?? Misschien vinden ze mij raar, grappig of zoals altijd bijzonder. De voorstelronde laat me zien, hoe mooi iedereen is. Mijn hart is gevuld met liefde en dankbaarheid. De Nieuwe Yogaschool, mijn nieuwe wereld. Het team voelt sympathiek. Zijn we niet allemaal verdwaald, ieder op zoek naar zijn of haar ster op de Hollywood of Fame. Stralen vanuit je kracht, hier zijn. Ja, dat had ik willen zeggen; Yoga maakt mij zichtbaar, er mogen zijn, iedere keer.

Blij en tevreden zit ik in de tram. Zou het zo kunnen zijn dat deze opleiding, dit nieuwe avontuur mij kracht gaat geven. Spread Love all over the World, ik zweef, ik vlieg. Het voelt fijn om een angst te overwinnen, de voorstel ronde heb ik overleefd.

blog-new-spoedcursus-aarden