Rond mijn 30e was ik depressief en doelloos. Mijn kunst carrière was niet bevredigend en wat moest ik hier in godsnaam doen? Het was letterlijk van mijn balkon springen of het roer volledig omgooien. Een lieve vriendin vroeg me, mee te gaan naar haar yoga docente en dat was de eerste stap naar verandering.

De eerste yogales was voor mij een overwinning. Die week stond in het teken van doorbraken. Ik begon met een schilder cursus en photoshop les voor mijn eventuele nieuwe fotografie carrière. De yoga voor de ontspanning. En zoals ik ben, alles of niets. Mijn slaapkamer werd het schilder atelier met ezel en olieverf. Er werd een imac en spiegelreflex camera gekocht en ik ging er volledig voor. Maar het leven loopt soms anders…

Het was een hele wijze les want photoshop en alle techniek van de camera bleken niet mijn roeping. Het schilderen was een groot succes. De yoga gaf mij het gevoel van thuis komen. Het was alsof het al jaren op me had gewacht en ik eindelijk rust en veiligheid ervoer. Ik wilde het liefste direct beginnen met de docenten opleiding. Maar wat beeldde ik me in! Zo werd ik eerst een yoga junkie. Vol overgave volgde ik iedere les, intensive en teaching en opende ik meer en meer.

Yoga werkt op energetisch en psychisch niveau heel diep door. Ik was in staat mijn diepste pijnen los te laten in de oefeningen, meditatie. De mantra’s werkte helend en brachten me terug in mijn vorige Indiase leven. Deze yoga vorm sloot prachtig aan bij de jaren therapie die ik had gevolgd. Zo begon ik een jaar later met de opleiding, nu drie jaar geleden. Letterlijk een periode van bewuste transformatie. De yoga werd mijn passie en leert me staan voor wie ik ben. De liefde is er altijd, het diepe weten dat er meer is.

Ik heb besloten mijn persoonlijke ervaringen te delen omdat ze in wezen universeel zijn. Ieder moment kun je kiezen voor de stilte en liefde in jou. Los van het verdriet, de angst en gedachten die we non stop creëren. Mijn gedachten waren soms hardnekkig maar ik ben me nu bewust dat ik zelf verantwoordelijk ben. Mijn gedachten kan corrigeren en loslaten. Alles op zijn tijd en zonder oordeel. De yoga heeft mij weer leren stralen. We helpen elkaar herinneren wie we werkelijk zijn, liefde, licht.

blog-new-springen-of-aarden