Aico Yoga, Yoga Aico of misschien toch mijn Indiase spirituele naam gebruiken?

Het wordt de naam Mithran en zeker na het lezen van mijn oude aantekeningen weet ik dat het de juiste keuze is. De betekenis van de naam is zo passend en overweldigend. Het herinnert, me aan de bijzondere ontmoeting met Devi Amma, die mij deze naam gaf.

Mithran; very friendly, loving, unconditional love towards the nature.

Na twee bijzondere yoga weken in Auroville (India) bezocht ik de laatste dag Devi Amma en de Palmreader. ( zielenbibliotheek) Zoals gewoonlijk, was ik veel te vroeg bij de palmreader. Ik vond het zo spannend en had bedacht dat hij vast al had aangevoeld dat ik er eerder zou zijn. Mooi niet! Zo zat ik vervolgens 3 uur lang in een warme garage met muggen te wachten. Op een leeg velletje papier schreef ik de zin: “ Ik houd van mezelf”. Wat zou ik straks te horen krijgen? Misschien was hij me vergeten of had ik me vergist in de tijd??

De palmreader, is een soort van zielenbibliotheek in Bangalore, waar je 3 maanden van te voren een afspraak maakt op je geboorte datum en geboorte tijd. Hier staat van iedereen die daar komt het karma beschreven, toekomst etc., kortom heel magisch en ontzettend spannend. In oude houten laden bevinden zich duizenden palm blaadjes met tekst. Ieder blad hoort bij een ziel.
De enige aanwezige informatie in mijn adoptiepapieren zijn mijn geboorte datum en geboorte tijd. Alles was mogelijk….?

“Your mother is your guru”, was de eerste zin die hij zei. Tranen rolden over mijn wangen. Mijn Nederlandse moeder Kinge is mijn guru en dat zeg ik al mijn hele leven. Daarnaast realiseerde ik me, hoe bijzonder het was dat mijn biologische moeder mij de juiste informatie had gegeven. Zodat ik 32 jaar later dit alles kon ontvangen en er dus ook voor mij een blad was. Mijn jarenlange zoektocht naar enige informatie werd nu beloond aan de andere kant van de wereld.

Hij vertelde over mijn kunstcarrière die mij niet genoeg voldoening gaf. Mijn toekomstige yoga/ spirituele pad en hetgeen ik hierin zou bereiken. Hij benoemde de ziels connecties met mijn familie en Noor, onze vorige levens en mijn ziels ontwikkeling. Het was een bevestiging van mijn herinneringen,visioenen en gevoelens. Magisch en tot in elk detail zo waar, een wonder.

Zo stapte ik vervolgens in de taxi, die mij de hele dag zou rond rijden. Op naar White Field, waar Devi Amma woont. Ik zat gestresst in de taxi, we stonden vast in de file, reden verkeerd en alles zat tegen. Uiteindelijk vonden we haar huis en ik was zeker twee uur te laat. Iedereen die mij kent weet hoe vreselijk ik dat vind. Maar Devi Amma was blij me te zien en ontving me in alle rust. Een kleine, lieve vrouw met warme ogen zittend in haar altaar. En daar zat ik dan met Ganga’s vragenlijstje, een spiritueel interview.

Deze verlichte dame, sloot even haar ogen maakte contact en beantwoorde iedere vraag. Het was een bevestiging van al het moois dat ik die ochtend al had gehoord bij de palmreader. Het leven is een groot wonder en staat duidelijk met elkaar in verbinding. Zij vertelde mij dat ik nu een waterballon was en al het verdriet van mijn moeder bij me droeg en dat ik daarom zo emotioneel was. Maar dat zou overgaan. Ze maakte contact met mijn biologische ouders en dat was zeer waardevol. Alsof er een soort van rust over mij heen kwam. De yoga en het helpen van andere mensen was mijn heling. Ook kreeg ik mijn spirituele naam en daarna een stip op mijn voorhoofd. Dit was mijn laatste dag in het mysterieuze India en zo vloog ik verlicht terug naar Nederland. Wow…

ablog-new-more-grey-whats-in-a-name